(FOTO) Urška Žigart, punca Tadeja Pogačarja, odkrito spregovorila o borbi z anoreksijo

A.L.
13.05.2021 16:05
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

24-letna profesionalna kolesarka Urška Žigart iz Slovenske Bistrice je v Mmc-jevem podkastu Številke pred dnevi odkrito spregovorila o motnjah hranjenja, s katerimi se je spopadala pred kolesarko kariero. "Moram poudariti, da sama nisem šla skozi najhujšo obliko, nisem bila v centrih za motnje hranjenja. Dokaj hitro sem shujšala, v približno pol leta sem prišla s 50 na 40 kilogramov. Moji starši so hitro posredovali, tako da nisem zapadla v hujšo obliko anoreksije, fizično nisem bila šibka," je iskreno spregovorila partnerka Tadeja Pogačarja.

Njeno zdravje je skrbelo predvsem mamo, ki je takoj ukrepala in zanjo poiskala strokovno pomoč. "Počasi sem začela brati in ugotovila, da delam določene stvari, ki jih sploh nisem opazila. Vzela sem recimo le pol čigumija, ker sem mislila, da ima cel čigumi preveč kalorij," je povedala za podcast Številke.

Urška Žigart in Tadej Pogačar sta v zvezi že dlje časa, o svojem razmerju pa sta precej redkobesedna. V enem od intervjujev je 24-letnica sicer pojasnila, da ju veselijo povsem enake stvari kot večino parov. Kako torej izkoriščata svoj prosti čas v Monaku? "Najraje pogledava kakšno serijo, film in počivava na sedežni. Včasih greva na plažo, na sprehod. Včasih tudi delava vsak svojo stvar, Tadej se zaposli s playstationom, jaz pa igram kitaro. Če sva doma, pa se rada dobiva s prijatelji," je pred časom povedala za portal Mična.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta