Slavni zvezdnik nadlegoval in žalil: Asistentka ga toži za 12 milijonov dolarjev

S. B.
04.10.2019 13:06

Rober De Niro naj bi opit zaničeval, trpinčil, ustrahoval in vulgarno žalil 37-letno asistentko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert De Niro 
Reuters

Nekdanja osebna asistentka je sprožila tožbo proti igralcu Robertu De Niru v vrednosti 12 milijonov dolarjev. Graham Chase Robinson trdi, da jo je igralec dolga leta verbalno nadlegoval in žalil ter jo obravnaval kot svojo "pisarniško ženo". 
Obtožba se glasi: "Robert De Niro je pogosto, ko je bil opit, zaničeval, trpinčil in ustrahoval gospo Robinson. Imel je neprimerne vulgarne in seksistične pripombe." Dokumentaciji je menda dodan tudi posnetek zvočne pošte, ki je polna žaljivk, svojo asistentko pa nagovarja z "razvajenim otročajem."  76-letni igralec naj bi od 37-letnice zahteval ponižujoča ravnanja. Morala naj bi ga praskati po hrbtu, mu zapenjati gumbe, vezati kravato, popravljati ovratnik, ga buditi, a bila je njegova izvršna asistentka, vodja produkcije in financ.  
​Medtem je De Nirovo podjetje tudi že sprožilo tožbo proti Robinsonovi za nelojalno obnašanje, saj naj bi izkoristila zaupanje podjetja. Tožba jo bremeni zlorabe več sto tisoč dolarjev. Robinsonova naj bi namreč osebne poti prikazovala kot službene in uporabljala službeno kartico za osebne luksuzne nakupe. 
Nekdanja asistentka trdi, da je tožba proti njej zgolj maščevanje, saj so jo vložili šele, ko je dala odpoved in obvestila De Nirovega odvetnika o tožbi proti njemu.
Igralec se je sicer pred dnevi v New Yorku udeležil slavnostne premiera filma The Irishman (Irec), v režiji Martina Scorseseja, ob njem pa igra tudi Al Pacino.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta