V Rovinju opazili Kurza in nosečo punco. Prijazno se je fotografiral z natakarji, Avstrijci pa so ob tem vzrojili

13.08.2021 08:57
Avstrijski kancler je bil tako prijazen, da se je fotografiral z osebjem restavracije, v kateri je kosil. A fotografija gre v njegovi domovini nekaterim močno v nos.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Avstrijski kancler Sebastian Kurz dopustuje v Rovinju in o tem so se razpisali tudi avstrijski mediji. Kurier.at piše, da je kancler pripotoval s svojo nosečo partnerico Susanne Thier in poudarjajo, da se je fotografiral z natakarji. Brez maske. Članek v Kurierju se začne z besedami "Virus v Avstrijo prihaja z avtomobilom," kar so bile kanclerjeve besede pred letom dni, tekst so tokrat naslovili "Kurz na zasebnem dopustu brez maske pozira z natakarji". Portal oe24.at piše, da Avstrijci še nikoli niso kanclerja videli v tako sproščeni in zasebni luči, dodajajo, da bo oče prvič postal konec novembra.

Profimedia

"Kancler Sebastian Kurz počiva od politike na Hrvaškem. S svojo punco Susanne Thier se nahaja v pristaniškem mestu Rovinj. Uživata v krasnem vremenu in morju. Med kosilom v restavraciji La Riva so natakarji zagrabili priložnost za fotografiranje z njim. Kurza še nikoli nismo videli tako zasebnega: v polo majici in kratkih hlačah je poziral z osebjem restavracije. Deloval je sproščeno, do osebja se ni obnašal niti malo komplicirano," pišejo Avstrijci. "Priznati moram, da je Rovinj prekrasno mesto, zelo mi je všeč, ljudje so me pozitivno presenetili, vsi so zelo simpatični," je Kurz dejal med kosilom. 

Kot je kasneje povedalo osebje restavracije, kancler ni imel nobenih posebnih zahtev in je bil odličen gost. "Preprost človek, sploh ni kompliciral. Ko smo ga prosili za fotografijo, smo maske sicer imeli, a nam je rekel, naj jih snamemo, da se bodo videli naši obrazi in nasmehi," so po pisanju Index.hr povedali v restavraciji. Fotografijo Sebastiana Kurza v Rovinju lahko vidite TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta