Aleksandar Stanković po intervjuju s premierjem tarča kritik z vrha HRT, tako je odgovoril ...

M.R.
16.06.2020 15:55

Po intervjuju v zdaj že legendarni televizijski oddaji Nedjeljom u 2, katere gost je bil hrvaški premier, je bil voditelj deležen javnih obtožb iz svoje hiše. Danes se je na njih odzval prek družbenega omrežja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Legendarno oddajo na nacionalni hrvaški televiziji "Nedjeljom u 2" (slov. "V nedeljo ob dveh") že skoraj 20 let vodi novinar Aleksandar Stanković. Ta konec tedna je bil njegov gost v enourni oddaji premier Andrej Plenković. Včeraj pa je novinarja zaradi intervjuja kritiziral glavni urednik HRT Bruno Kovačević
Ocenil je, da novinarstvo, ki napada sogovornika in mu v intervjuju ne daje prostora, da pojasni svoje misli, ni na pravi ravni. "Sogovorniku je vedno treba dati možnost, da izrazi svoja pozitivna stališča," je pojasnil nekdanji športni novinar. 
Čeprav so številni pohvalili intervju, je mnenje s Kovačevićem delil tudi član programskega sveta HRT Ivo Lučić. Gre za zgodovinarja, ki bo sicer na prihajajočih parlamentarnih volitvah kandidiral na listi stranke HDZ, to pa vodi prav Plenković. 
Danes je kritike na Facebooku komentiral tudi sam Stanković. Zapisal je, da se novinarjem ni treba in se ne smejo prilizovati predstavnikom oblasti. "Novinarji ne smejo s predstavniki oblasti delati dogovorjenih intervjujev. Intervjuji, v katerih novinarji samo kimajo z glavo, brez da bi zastavljali podvprašanja, so zgrešeni. Naloga novinarja je, da kritično izprašuje dejanja oblasti. Kdor nima želodca za takšno novinarstvo, bi moral razmisliti o drugi stroki," je zapisal Stanković na Facebooku. 
Pojasnil je tudi, da sta s kolegico Majo Sever skušala doseči, da bi intervju s Plenkovićem temeljil na dejstvih. Pri tem je navedel, da stranka HDZ velik del predvolilnih obljub iz leta 2016 ni uresničila. V času Plenkovićevega mandata se je Hrvaška "zacementirala" kot druga najrevnejša članica Evropske unije. Na lestvici poslovne konkurenčnosti je od leta 2015 padla za 11 mest. Na lestvici zaznave korupcije pa je Hrvaška padla za 13 mest. 
"Torej, to so bila zastavljena vprašanja premierju. Seveda so bili v mandatu teh oblasti tudi pozitivni kazalniki in premier Plenković je o njih na široko govoril. In v bistvu je to vse," je pojasnil Stanković. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=793371011068977&id=100011882555475{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta