Avstrijski par: Kupila sva hišo na Jadranu, nato pa so nama zažgali avto in zastrupili mačko

M.R.
19.02.2024 09:29

Zakonca iz avstrijske Štajerske, 61-letna Anita in deset let starejši Gottfried sta za časnik Kleine Zeitung opisala svojo zgodbo nakupa hiše na hrvaškem otoku Ugljan. Po nakupu sta namreč naletela na številne težave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ugljan leži nasproti Zadra, trajekt do otoka pa vozi približno pol ure. Z otokom Pašman je povezan z mostom.
Profimedia

"Velika terasa, veliko svetlobe in niti 35 metrov od plaže," sta opisala svojo "sanjsko hišo", ki sta jo kupila leta 2019. Ko sta leto pozneje prišla na dopust, ju je na zemljišču presenetila črna gradnja. "Najprej zaradi koronavirusa nisva mogla vstopiti v Hrvaško. Ko sva prispela na počitnice, je dobesedno pred najinimi vrati stala črna gradnja," je povedal Gottfried. 

Njun sosed, ki je sicer gradbenik, turistom oddaja nelegalne objekte, trdi zakonski par. "Vsi do plaže hodijo po najinem zemljišču," sta še dodala. Občina se tega zaveda, a je nemočna, je za Kleine Zeitung povedal župan Bruno Mišlov.

Par pravi, da sta se skušala s sosedom mirno dogovoriti in rešiti problem, a da ni bilo uspeha. Ravno nasprotno. Pojasnjujeta, da so se tudi sprli. Spomladi leta 2022 jima je nekdo zažgal avtomobil, pozimi 2023 pa je bila zastrupljena njuna mačka. 

Avstrijca zdaj skušata proti sosedu uporabiti vsa pravna sredstva. Kleine Zeitung piše, da je moški svoje nelegalne objekte skušal legalizirati s prijavo pristojnemu uradu v Zadru, po intervenciji pa naj bi bila prošnja umaknjena. "Ne veva, kaj bo sledilo," je na koncu še povedal avstrijski par.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta