Nakup nepremičnine na Hrvaškem: Pravi naslov za premium nepremičnine

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
23.05.2023 20:09

Hrvaške nepremičnine kot magnet privlačijo tuje kupce, tudi Slovence

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivan Brčić

Hrvaška ni samo zelo priljubljena destinacija za počitnice ali pohajkovanja vzdolž jadranske obale in po otokih, temveč tudi za nakup počitniških nepremičnin - vse od mobilnih hišk, do apartmajev in luksuznih vil. Slednje so za kupce iz tujine postale še bolj privlačne po vstopu južne sosede v schengensko območje. Povpraševanje po nepremičninah se je menda v zadnjih nekaj mesecih samo še povečalo, med kupci pa poleg Avstrijcev, Nemcev, Čehov, Slovakov, Ukrajincev, Skandinavcev, Rusov, prevladujejo predvsem Slovenci. Konec koncev imamo Slovenci na Hrvaškem v lasti že več kot deset tisoč nepremičnin.

Zadnje čase se je v nepremičninskih agencijah povečalo tudi zanimanje po luksuznih vilah, predvsem pa po nepremičninah, ki nudijo nekaj več, bodisi se nahajajo tik ob morju. Zaradi nepoznavanja hrvaškega trga, možnosti financiranja in zakonodaje se tujci pri nakupu nepremičnine pogosto obrnejo po pomoč k nepremičninskim agencijam. Ob nakupu apartmaja ali hiše so namreč strokovna pomoč, svetovanje, znanje, pa tudi izkušnje še kako dobrodošle. Hkrati pa želijo stranke prav v premium segmentu za svoj denar odlično storitev in ravno to je vodilo v Zagrebu pred kratkim odprte nepremičninske agencije Regent Real Estate, za katero stojita zasebna poslovna partnerja Petra Kaćunko in Ante Todorić, skupaj s partnerji in investitorji iz Nemčije. Usmerjeni predvsem v promet s premium nepremičninami, ki predstavljajo nekaj več, v ospredje postavljajo poglobljen odnos, bodisi s kupcem bodisi prodajalcem. Predvsem pa si prizadevajo prisluhniti željam in pričakovanjem kupca. Še kako pomembno je namreč vedeti, kaj kupec danes pričakuje od nepremičnine, kakšen je njegov življenjski slog in posledično bivanjske potrebe, da lahko kar najbolje svetujejo, pravijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.