Brazilski predsednik Bolsonaro okužen z novim koronavirusom

STA, A.L.
07.07.2020 17:41

Predsednik Brazilije Jair Bolsonaro, ki so ga zaradi simptomov okužbe, vključno s povišano telesno temperaturo, testiral na okužbo, je potrdil, da je okužen z novim koronavirusom, poročajo tuje tiskovne agencije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Bolsonaro sicer od izbruha pandemije novega koronavirusa zanika nevarnost covida-19, ki ga je označil za manjšo gripo, prav tako nasprotuje ukrepom socialnega distanciranja in drugim ukrepom za zajezitev širjenja virusa, kot je nošenje zaščitnih mask v javnosti.
Brazilija je v pandemiji novega koronavirusa druga najbolj prizadeta država na svetu, saj je covid-19 zahteval že več kot 65.000 življenj, potrdili pa so najmanj 1,6 milijona primerov okužbe.
Populistični, desničarski predsednik Bolsonaro je v ponedeljek dal veto na več določil zakona, ki na nacionalni ravni zahteva od državljanov nošenje zaščitnih mask v javnosti. Potem ko je že v petek preprečil obveznost podjetij, da za zaposlene zagotovijo maske, in oblasti, da jih zagotovijo za gospodarsko ranljive prebivalce, je v ponedeljek dal veto še na zahtevo, da maske nosijo tudi v zaporih, kot tudi na zahtevo, da podjetja zaposlene seznanijo s pravilnim nošenjem zaščitnih mask, navaja AFP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta