(CENE) Pred poletno sezono: Na Hrvaškem stavijo na popuste, Turčija še vedno cenejša, Tunizija najugodnejša

A.L.
21.05.2019 11:19

Med raziskanimi turističnimi destinacijami Hrvaška najdražja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Bližajo se poletni meseci, ko se bo večina Slovencev odpravila na dopust, marsikdo med njimi tudi v sosednjo Hrvaško. Medtem ko je bilo letos slišati, da so se cene v turističnih obmorskih krajih pošteno zvišale, pa hrvaški turistični delavci situacijo malce mirijo. Še več, s ponudbo akcijskih cen in last minute ponudb, kjer popusti znašajo od 10 do 35 odstotkov, želijo Hrvati v svoje kraje privabiti turiste z vse Evrope. Po poročanju Jutarnjega lista je ob tem zanimivo dejstvo, da akcijske ponudbe ne veljajo le za tiste, ki se na oddih odpravljajo v predsezoni, pač pa tudi za vse, ki na Jadran odhajajo v glavni turistični sezoni. Kot kaže, so hrvaški turistični delavci ugotovili, da so se cene v drugih turističnih krajih po Evropi dodobra znižale, zaradi česar privabljajo vse več gostov.

Hrvaška niža cene, a prepozno

Tisti, ki se letos odpravljajo na Hrvaško, imajo, kot kaže, radi udobje. "Izkušnje kažejo, da se najprej zapolnijo mesta v najboljših hotelih, ti so tudi sicer najbolje zasedeni. Po informacijah s trga imajo takšni hoteli dobro zasedenost tudi v času po glavni turistični sezoni," je za hrvaški Jutarnji list povedala Sanja Čižmar, svetovalka v podjetju HD Consulting, ki je specializirano za hotelsko in turistično industrijo. Slednja še poudarja, da je primerjanje cen hotelov s preteklim letom nesmiselno, saj je stanje na trgu povsem drugačno.

Profimedia

4-članska družina bo za počitnice v Zadru odštela 3700 evrov

Sicer pa se je pred tedni primerjave cen evropskih turističnih destinacij lotil tudi britanski tabloid The Sun. Slednji spuščanje cen v turističnih krajih povezujejo tudi s političnim dogajanjem v Veliki Britaniji. Kot so zapisali, zaradi negotovosti in zmede, ki vlada okrog napovedanega izstopa Velike Britanije iz Evropske unije, se številni Britanci še niso odločili, kdaj in ali sploh bodo odšli na dopust. Ker Britanci veljajo za zaželene turiste v vseh razvitih turističnih državah ob Sredozemskem morju, turistični delavci že nižajo cene, da bi jih privabili na ta način.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta