(FOTO) Dan D: Britanske padalce po pristanku v Normandiji čakali cariniki in od njih zahtevali potne liste

STA, Va
06.06.2024 14:59

Vodja operacije je povedal, da česa podobnega še ni doživel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potne liste so Britanci morali pokazati, potem ko so pristali na travniku v kraju Sannerville. Velika Britanija namreč od leta 2020 ni več članica Evropske unije, Britanci pa tako za vstop potrebujejo potne liste.

Britanski padalci so morali skozi improvizirano carinsko kontrolo. Z velikimi nahrbtniki so se pomikali mimo francoskih carinikov, ki so sedeli za zložljivimi mizami, poroča bruseljski spletni portal Politico.

Profimedia

"Padalci so bili vnaprej obveščeni, tako da ni bilo presenečenj," je za časnik povedal vodja regionalnega carinskega urada Jonathan Monti. Britanski časnik The Sun, zagovornik brexita, pa se je nad preverjanjem potnih listov zgražal.

Brigadir Mark Berry, ki je vodil operacijo, je za The Sun povedal, da je to nekaj, česar še ni doživel. "Toda glede na dobrodošlico, ki smo je bili deležni, se zdi to zelo majhna cena za prihod v Francijo," je dodal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta