(FOTO) Huda prometna nesreča na avtocesti proti Trstu: Na avtobusu pretežno ukrajinskih turistov so bili tudi otroci

STA, Va
26.08.2023 08:37

Življenje treh oseb, od tega dveh mladoletnikov, naj bi bilo ogroženo. Deset enot gasilcev je več ur osvobajalo potnike iz razbitin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Na severu Italije, na avtocesti A4 v smeri proti Trstu, se je v petek zvečer zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo poškodovanih več deset ljudi, od tega trije huje. Med krajema Latisana in San Girogio sta trčila tovornjak in avtobus, na katerem so bili v pretežni meri ukrajinski turisti, tudi več otrok.

EPA

Glede na prve ugotovitve je avtobus trčil v zadnji del tovornjaka. Deset enot gasilcev je več ur osvobajalo potnike iz razbitin. Sodelovala je tudi civilna zaščita.

Italian Firefighters/Handout
EPA

Najhuje poškodovane ljudi so prepeljali na zdravljenje v bolnišnico. Pri njihovem prevozu je sodeloval tudi helikopter. Življenje treh, od tega dveh mladoletnikov, naj bi bilo ogroženo, poročajo italijanski mediji in tuje tiskovne agencije.

Tripasovni odsek avtoceste je bil po nesreči zaprt in nastala je dolga kolona vozil. Vozniki, ki so prišli iz smeri Benetk, so morali avtocesto zapustiti pri Latisani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta