(FOTO in VIDEO) HDZ precej pred koalicijo Reke pravice, v volilnem štabu odmeva: "Zmaga!"

J. K., Va
17.04.2024 19:14

Trenutni vrstni red po delnih neuradnih rezultatih parlamentarnih volitev na Hrvaškem: 65 mandatov za HDZ, 42 SDP oziroma Rekam pravice, tretje je Domovinsko gibanje, četrti Most, za njimi Možemo! ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V volilnem štabu HDZ. 
Andrej Petelinšek

To so podatki hrvaške državne volilne komisije (DIP), potem ko so do okoli pol desetih zvečer obdelali podatke z nekaj več kot tretjine volišč.

Po dokončnih podatkih vzporednih volitev, ki jih je za nacionalno televizijo HRT naredila agencija Ipsos na vzorcu skoraj 31 tisoč anketiranih volivcev na 400 voliščih v desetih volilnih enotah in so jih objavili takoj po zaprtju volišč na Hrvaškem, bi HDZ premierja Andreja Plenkovića dobil 59 mandatov v novem sklicu hrvaškega sabora, SDP oziroma koalicija Reke pravice pod neuradnim "mentorstvom" predsednika republike Zorana Milanovića pa 43. Tretje bi bilo Domovinsko gibanje s 13 mandati, četrti Most z 11 mandati, koalicija Možemo! 10, 2 IDS, 1 mandat lista medžimurskega župana Matije Posavca, 1 mandat Fokus.  

Andrej Petelinšek

   

Do 16.30 je na parlamentarnih volitvah na Hrvaškem volilo 50,60 odstotka volilnih upravičencev oziroma slabega pol milijona več kot pred štirimi leti. Največ v dveh zagrebških volilnih enotah, najmanj pa v južni Slavoniji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta