(FOTO in VIDEO) Letalo ruskih sil odvrglo bombo na rusko mesto

STA, M.R.
21.04.2023 07:48

Rusko bojno letalo je v četrtek zvečer odvrglo bombo na rusko mesto Belgorod v bližini meje z Ukrajino, je potrdilo obrambno ministrstvo v Moskvi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice ruske bombe v Belgorodu.
REUTERS

Ob tem niso pojasnili, ali je šlo za nesrečo, tehnično napako ali kaj tretjega. Smrtnih žrtev ni bilo, dve ženski sta bili ranjeni, je sporočil lokalni guverner.

"V četrtek ob približno 22.15 po moskovskem času, ko je letalo Su-34 ruskih zračnih sil opravljalo prelet nad mestom Belgorod, je prišlo do izrednega izpusta eksplozivnega sredstva," je po navedbah ruskih tiskovnih agencij sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi.

Župan Belgoroda Valentin Demidov na kraju, kjer je padla bomba z ruskga letala.
REUTERS

Ob tem niso pojasnili, ali je šlo za človeško napako ali so bile za "izredni izpust eksplozivnega sredstva" krive tehnične težave. Dodali so le, da preiskava incidenta poteka.

Dve ženski sta bili ranjeni, poškodovanih je bilo več stavb, pa je po navedbah nemške tiskovne agencije dpa sporočil guverner regije Belgorod Vjačeslav Gladkov. Po eksploziji je v središču mesta nastal krater s premerom približno 20 metrov, poškodovanih je tudi več avtomobilov in električnih drogov.

Poškodbe na stavbi v Belgorodu.
REUTERS

Mesto Belgorod, ki ima približno 370.000 prebivalcev, je od ukrajinske meje oddaljeno približno 40 kilometrov. Ruska letala redno preletavajo mesto na poti v Ukrajino, hkrati pa je bila tudi regija že večkrat tarča ukrajinskega obstreljevanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta