(FOTO) Izraelska vojska odkrila največji Hamasov predor v Gazi doslej

STA, Gr.G.
17.12.2023 19:48

Uničenje ali onesposobitev več sto kilometrov podzemnih prehodov in bunkerjev je eden od ciljev ofenzive, ki jo je Izrael sprožil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Izraelska vojska je danes sporočila, da je v bližini mejnega prehoda Erez med ofenzivo odkrila največji Hamasov predor doslej. Kot je dodala, so odkrili nenavadno velik betonski, z železom obložen predor, namenjen prevozu avtomobilov Hamasovih borcev iz Gaze vse do meje z Izraelom, poročajo tuje tiskovne agencije.

EPA

Izgradnja predora je po izraelskih navedbah stala na milijone dolarjev, gradnja pa je trajala leta, saj vključuje tirnice, elektriko, odvodnjavanje in komunikacijsko omrežje.

Ta ogromna mreža predorov, ki je razdeljena na več vej, se razteza več kot štiri kilometre med Izraelom in severnim območjem Gaze, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP navedle izraelske oborožene sile.

EPA

Uničenje ali onesposobitev več sto kilometrov podzemnih prehodov in bunkerjev je eden od ciljev ofenzive, ki jo je Izrael sprožil, potem ko so se pripadniki Hamasa 7. oktobra podali na pohod ubijanj in ugrabitev v južnem Izraelu.

Od ponovnega začetka vojaških operacij na območju Gaze je izraelska vojska odkrila več kot 800 predorov, uničila pa jih je 500. Nekateri predori naj bi prek podzemnega omrežja povezovali prostore Hamasa. Predore naj bi izraelska vojska našla na stanovanjskih območjih, v bližini šol, vrtcev in mošej.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta