(FOTO) Napadalec z lokom na Norveškem ubil več ljudi

Miha Raičevič
13.10.2021 22:06
Napadalec, oborožen z lokom, je danes v norveškem mestu Kongsberg ubil več ljudi, številni pa so ranjeni, je sporočila tamkajšnja policija. Kot kaže zaenkrat, je deloval sam, policija pa išče morebitne njegove sodelavce. Napadalca so prijeli, njegovi motivi pa zaenkrat niso jasni. Policija o morebitnem terorističnem napadu še ne želi govoriti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
REUTERS

Do napada je prišlo okoli 18.30 v središču mesta Kongsberg, ki leži okoli 80 kilometrov zahodno od Osla. Koliko ljudi je umrlo in koliko je ranjenih, policija zaenkrat še ni sporočila. So pa ranjeni vsi v bolnišnici.

EPA

Po poročanju norveškega časnika Verdens Gang so bili v tem napadu ubiti najmanj štirje ljudje. Napadalec naj bi bil na več krajih v mestu, med drugim tudi v živilski trgovini.

EPA

Ozadje napada je še vedno nejasno. Policija je sporočila, da je še prezgodaj, da bi lahko odgovorili na vprašanje, ali je šlo za teroristično dejanje.

REUTERS
EPA
EPA
REUTERS
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta