(FOTO) Neurje v Grčiji zahtevalo smrtno žrtev, nevarnosti še ni konec

STA, A.L.
05.09.2023 12:43

Neurje, ki je v ponedeljek zvečer zajelo osrednjo Grčijo, je zahtevalo eno smrtno žrtev, še enega človeka pa pogrešajo, so danes sporočili grški gasilci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Zaradi neurja je v več mestih poplavilo ceste, na otoku Krf je bila motena oskrba z elektriko, težave pa so imeli tudi na tamkajšnjem letališču, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Smrtna žrtev neurja, ki so ga poimenovali Daniel, je bil živinorejec, na katerega je padel zid, je za grško javno radiotelevizijo ERT potrdil tiskovni predstavnik grških gasilcev. Še enega moškega pogrešajo.

Na egejskih otokih Skiatos, Skopelos in Alonisos, ki skupaj tvorijo Severne Sporade, so ponoči v nekajsekundnih presledkih udarjali strele in gromi, medtem ko je v regiji Elis na zahodu polotoka Peloponez toča opustošila letino oljk.

Po napovedih grške nacionalne vremenske službe Meteo se bo neurje danes še okrepilo in nad državo vztrajalo do četrtka. Najbolj prizadeti naj bi bili prav osrednja Grčija in Peloponez.

Reuters

Čeprav je neurje marsikje povzročilo težave, so prebivalci hvaležni za močno deževje, ki je ponekod ustavilo požare v naravi, s katerimi se Grčija spopada že skoraj vso poletje. Ognjeni zublji so v državi v zadnjih nekaj mesecih uničili že več kot 120.000 hektarjev površin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta