(FOTO) Papež pri misijonarju Petru Opeki v Akamasoi: Revščina ni stvar usode!

Vanessa Čokl Vanessa Čokl
08.09.2019 16:29

8000 mladih in poln kamnolom delavcev dočakalo papeža: Trideset let od nastanka združenja Akamasoa (Dobri prijatelji) v glavnem mestu Madagaskarja Antananarivo je to mesto v mestu, socializirano nekdanje smetišče glavnega mesta, ki ga je postavil misijonar slovenskih korenin Peter Pedro Opeka in najhujše revščine do danes rešil več kot 20 tisoč ljudi, ko jim je pomagal do skromnega doma, obiskal Frančišek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pedro Opeka med obiskom papeža Frančiška, ki je na Madagaskarju obiskal tudi naselje za reveže Akamasoa.
Reuters
Res zgodovinski dan za Malgaše: papež Frančišek v Akamasoi, z gostiteljem Petrom Opeko. 
Reuters

Trideset let od nastanka združenja Akamasoa (Dobri prijatelji) v glavnem mestu Madagaskarja Antananarivo je to mesto v mestu, socializirano nekdanje smetišče glavnega mesta, ki ga je postavil misijonar slovenskih korenin Peter Opeka in najhujše revščine do danes rešil več kot 20 tisoč ljudi, ko jim je pomagal do skromnega doma, obiskal papež Frančišek. Geografija ju veže med drugim, Peter Pedro Opeka je rojen slovenskim staršem v Argentini, argentinski papež je bil v šestdesetih Opekov profesor. Ni bil najboljši študent, se je papež pošalil danes, ko je bil ganjeni Opeka njegov gostitelj, znal pa je delati. 

To je dan Petra Opeke. 
Reuters
Reuters
Reuters
V pričakovanju.
Reuters
Akamasoa.
Reuters
V kamnolomu Mahatzana.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta