(FOTO) Sporočilo na Telegramu: Belorusija je izpraznila migrantsko taborišče na meji s Poljsko

STA, Va
19.11.2021 08:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Migrante so preselili.

EPA

Belorusija je izpraznila improvizirano migrantsko taborišče na meji s Poljsko, kjer je bivalo okoli 2000 ljudi, so pozno v četrtek sporočili beloruski mejni stražarji. Migrante so premestili v sprejemni center v bližini.

"Vse begunce v improviziranem taborišču na meji med Belorusijo in Poljsko v bližini mejnega prehoda Brouzgui so premestili na prostovoljni osnovi v logistični center," so sporočili prek aplikacije za pošiljanje sporočil Telegram. Objavili so še fotografije zapuščenega taborišča.

EPA

Več kot tisoč migrantov so že v torek ponoči premestili v začasni namestitveni center v bližini meje. Po navedbah Minska pa je okoli 800 migrantov sprva še vztrajalo na prostem pri temperaturah pod lediščem, sedaj pa so jih zaradi slabšanja vremenskih razmer premestili. V namestitvenem centru imajo migranti po navedbah stražarjev tople obroke, tople obleke in osnovne potrebščine.

Poljska stran je potrdila, da so evakuirali taborišče. Premestitev je sledila po večtedenskem naraščanju napetosti na meji med Belorusijo in Evropsko unijo zaradi migrantov, ki so se zadrževali ob meji v upanju, da jim bo uspelo priti v EU. Po navedbah poljskih medijev je od avgusta umrlo najmanj 11 migrantov.

Letališče v Bagdadu.

EPA


Razmere so se začele umirjati po dveh telefonskih pogovorih med nemško kanclerko Angelo Merkel in beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom. Tako je med drugim v četrtek iz Minska v Irak poletelo prvo letalo z več sto migranti. 

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta