(FOTO) Tel Aviv: Po devetih urah izsledili napadalca in ga "likvidirali"

STA, M.R.
08.04.2022 07:59

Po smrtonosnem napadu v središču izraelske obalne metropole Tel Aviv so varnostne sile ubile strelca, ki naj bi v četrtek zvečer ubil dve osebi in ranil najmanj osem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pripadniki izraelskih varnostnih sil v bližini lokala, v katerem sta bili ubiti namanj dve osebi.
REUTERS

Strelec ni bil jasno povezan z nobeno teroristično organizacijo in v preteklosti ni bil aretiran, v Izraelu pa se je nahajal brez dovoljenja.

REUTERS
REUTERS

Po navedbah obveščevalnih virov je 28-letnega strelca v jutranjih urah po intenzivnem iskanju, ki je trajalo približno devet ur, izsledilo več sto pripadnikov izraelskih varnostnih sil. "V operativnem in obveščevalnem sodelovanju nam je uspelo skleniti krog in z izmenjavo ognja likvidirati terorista," je povedal policijski komisar generalmajor Jakov Šabtaj.

REUTERS
REUTERS

Varnostna agencija Šin Bet je sporočila, da so agenti in posebne enote napadalca našli skritega v bližini mošeje v Jafi, zgodovinsko arabski četrti Tel Aviva. Izraelski javni radio pa je domnevnega napadalca identificiral kot moškega v poznih dvajsetih letih iz begunskega taborišča Dženin na severu Zahodnega brega.

Ammar REUTERS
EPA

Napadalec je v četrtek streljal na obiskovalce v baru v središču Tel Aviva. Policija je v odziv na streljanje hitro zaprla ulice in odredila ustavitev javnega prevoza, medtem ko je osumljenca iskalo več kot 1000 policistov in vojakov.

REUTERS
REUTERS

Iz bolnišnice Ičilov v Tel Avivu, kjer so oskrbeli osem ranjenih v streljanju, sporočajo, da je ena od žrtev trenutno še v kritičnem stanju.

EPA
EPA

V zadnjih dveh tednih je bilo v valu terorističnih napadov v Izraelu ubitih najmanj 13 ljudi. V dveh od treh napadov so bili napadalci izraelski Arabci, povezani z islamistično skupino Islamska država. Izraelske oblasti se bojijo nadaljnjih nasilnih dejanj med muslimanskim postnim mesecem ramazanom, ki se je pričel minulo soboto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta