(FOTO) V Zagrebu z rdečo barvo nad ograjo ruskega veleposlaništva, Moskva pa poslala protestno noto zaradi "hrvaških plačancev"

Va
04.03.2022 13:55

Neznanci so v četrtek z rdečo barvo poškodovali deloma zidnato ograjo ruskega veleposlaništva v Zagrebu, so objavili na facebook strani veleposlaništva, ki je incident prijavilo policiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Facebook

"Kot je pokazala včerajšnja situacija z javnim pismom zaskrbljenega Hrvata in portala Direktno.hr, je vsako pojavljanje veleposlaništva v medijskem prostoru vnaprej označeno kot 'agresija', 'propaganda' in 'napad'. Zato objavljamo samo rezultate dela neznanega zagrebškega umetnika, ki je kot del civiliziranega sveta pustil svojo sled na zidovih veleposlaništva," so zapisali ob fotografiji.

V sredo je namreč rusko veleposlaništvo na facebooku objavilo domnevno pismo neimenovanega Hrvata, ki izraža podporo Rusiji in posredno napada tudi hrvaškega premierja Andreja Plenkovića, hrvaški portal Direktno.hr pa ga je označil za čisto propagando.

"Veleposlaništvo ni dajalo nobenih uradnih izjav, ker vsako pojavljanje v lokalnih medijih velja za rusko propagando in agresijo. Zato preprosto objavljamo odprto pismo skrbnega Hrvata v ruskem jeziku, ki smo ga danes prek elektronske pošte dobili na veleposlaništvo," so zapisali ob tem.

V soboto bo v Zagrebu shod v podporo ukrajinskemu narodu, ki ga je napovedal predsednik Hrvaškega helsinškega odbora Ivan Zvonimir Čičak. Ta je k temu, da se pridružijo Zagrebu, pozval tudi druga hrvaška mesta, Pulj, Dubrovnik, Osijek, Split in Šibenik, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta