Francozi, ki bodo med prazniki smučali v Švici ali Španiji, za sedem dni v karanteno

STA, VČ
02.12.2020 15:57
Za zaščito državljanov gre, je povedal francoski premier.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Francoska vlada namerava za Francoze, ki bodo med prazniki odšli na smučanje v Švico ali Španijo, uvesti sedemdnevno karanteno, je v pogovoru za francosko televizijo BFMTV napovedal francoski premier Jean Castex. S tem želijo svoje državljane odvrniti od smučanja v sosednjih državah, medtem ko bodo naprave na francoskih smučiščih zaprte. 

Na mejah bodo zato izvajali naključni nadzor. Prefekti departmajev bodo lahko Francozom, ki se bodo vrnili s smučišča v Švici ali Španiji, odredili sedemdnevno izolacijo. V tem času jih bodo tudi testirali na novi koronavirus. "Zaključek tega mora biti, da ne grem smučat v Švico. Moja naloga je, da ščitim svoje sodržavljane, medtem ko druge države menijo drugače. To je njihova pravica," je poudaril francoski premier.

O usklajevanju z drugimi evropskimi državami o obratovanju smučišč je Castex dejal, da se diplomatske aktivnosti nadaljujejo. Francija se skupaj z Nemčijo in Italijo zavzema, da bi bila smučarska središča po vsej Evropi zaprta do začetka januarja. Avstrija, Švica in Španija pa temu nasprotujejo. V Franciji bodo zimsko-športna središča med prazniki odprta, ne bodo pa obratovale žičniške naprave. Francoska vlada namerava uvesti tudi obvezno predložitev negativnega izvida testiranja za potnike ob prihodu na letališče. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta