Hamas: Izrael z zavrnitvijo premirja pogajanja vrnil na začetek

STA, A.L.
10.05.2024 19:55

Izrael je z zavrnitvijo predloga o premirju v Gazi pogajanja med sprtima stranema vrnil na začetek, so danes sporočili iz palestinskega islamističnega gibanja Hamas.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V sedemmesečni izraelski ofenzivi v Gazi je bilo ubitih najmanj 34.943 ljudi, je v najnovejši objavi sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje.
Reuters

Hamas je izjavo za javnost podal po tem, ko so v četrtek njihovi pogajalci in pogajalci Izraela brez dogovora zapustili pogajanja v Kairu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Da je Izrael zavrnil predlog, ki so ga predložili posredniki, je Hamas oznanil že v četrtek. V palestinskem gibanju vztrajajo, da mora vsak predlog vključevati trajno premirje, kar pa Izrael zavrača.

Izrael v preteklih dneh pritisk na Hamas sicer krepi tudi na bojišču, kjer nadaljuje napade na Rafo na skrajnem jugu Gaze. Ob tem hkrati blokira dobavo humanitarne pomoči vedno bolj obupanemu prebivalstvu.

V sedemmesečni izraelski ofenzivi v Gazi je bilo ubitih najmanj 34.943 ljudi, je v najnovejši objavi sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje. Ta številka vključuje 39 zabeleženih smrti v zadnjih 24 urah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta