Hrvaška obala na zemljevidu ECDC ostala oranžna, pri sosedih dopustuje več kot milijon turistov

STA, Va
29.07.2021 14:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tedenski zemljevid Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni
ECDC

Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je objavil nov epidemiološki zemljevid Evrope, na katerem hrvaška obala ostaja obarvana oranžno.

Hrvaška obala je obarvana oranžno, celinski del države pa je v zelenem, tako kot večina srednje Evrope. Sever Francije in večji del Italije v oranžnem, medtem ko so v rdečem južna Francija, večji del Grčije ter Irska, Španija in Portugalska.

Na Hrvaškem so s ponedeljkom zaostrili epidemiološke ukrepe ob obali, da ne bi zdrsnili v rdeče območje in ogrozili zaenkrat uspešno turistično sezono. Trenutno ima Hrvaška več kot milijon turistov, je po seji  vlade v Zagrebu povedala ministrica za turizem in šport Nikolina Brnjac. Prepričana je, da so Hrvaško mnogi prepoznali kot epidemiološko najbolj varno turistično državo v Sredozemlju. Poudarila je, da so od začetka leta zabeležili približno šest milijonov turističnih obiskov in okoli 34 milijonov nočitev, kar znaša okoli 60 odstotkov obiskov in nočitev v primerjavi z enakim obdobjem rekordnega leta 2019.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta