V Avstriji trdijo, da so se njihovi državljani okužili na plaži Zrće na Pagu

Va
29.07.2021 13:03
Po podatkih načelnika civilne zaščite v Novalji so od 17. do 24. julija opravili 12.151 testiranj. Nekatere osebe so bile testirane večkrat, potrdili pa so 16 okužb s koronavirusom, pri čemer naj ne bi bil nihče od okuženih iz Avstrije. Avstrijske zdravstvene oblasti pa trdijo drugače.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plaža Zrće še v predkoronski dobi.
Profimedia

"Destinacija Novalja je covidsko varna, varujemo jo z množičnim testiranjem," se je v Novalji na otoku Pagu s tiskovno konferenco odzval načelnik lokalnega štaba civilne zaščite Ivan Peranić po navajanju deželnih zdravstvenih oblasti v Avstriji, da je zanesljivi izvor 94 njihovih novih okužb s covidom-19 julijski festival na plaži Zrće na Pagu.   

V karanteni je v Novalji 12 covid pozitivnih, a nihče od njih ni iz Avstrije, temveč Italijani, Luksemburžani in Švicarji, je dodal. Podatki iz Avstrije po njegovih besedah ne držijo.

Ostro je zavrnil tudi navedbe, da naj bi bilo na festivalu na razvpiti plaži 19 tisoč avstrijskih turistov, zdaj pa naj bi bili Avstrijci množično okuženi, poroča Index.hr. Da je številka, o kateri govorijo Avstrijci, daleč od resnične, je zagotovila tudi  direktorica Turistične zveze mesta Novalja Marina Šćiran Rizner. Maksimalno je bilo na Zrću na vrhuncu festivala 22. julija 3800 avstrijskih turistov in skupno med tednom do 5000, je povedala.

Trenutno je v Novalji 20 tisoč turistov. Največ iz Nemčije in Slovenije, je še pojasnila, Avstrijcev pa natanko 1267. 

Po podatkih načelnika civilne zaščite v Novalji so od 17. do 24. julija opravili 12.151 testiranj. Nekatere osebe so bile testirane večkrat, potrdili pa so 16 okužb s koronavirusom, pri čemer naj ne bi bil nihče od okuženih iz Avstrije.   

Šćiran Riznerjeva pa je povedala še, da je v Novalji šest točk za testiranje, njihova edina želja pa, da turistična sezona mine epidemiološko dobro. Vstop v nočne klube brez covidskega potrdila ni mogoč, je zatrdila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta