Hrvaški minister za turizem napoveduje: Odprtje meje za slovenske turiste v nekaj dneh

Gr.G.
13.05.2020 12:05

Hrvaška se o odpiranju meja pogovarja tudi z nekaterimi drugimi državami. Bruselj predstavil smernice za oživljanje turizma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Gari Cappelli, hrvaški minister za turizem, je povedal, da so se evropski ministri za turizem strinjali, da mora biti na ravni Evropske unije sprejet enoten protokol, vendar se je treba zavedati, da v epidemioloških razmerah niso vsi enaki, piše Index.hr. "Meja s Slovenijo bi morala biti odprta čez nekaj dni," je napovedal Cappelli.

Mejni prehod Gruškovje, arhivska fotografija.
Andrej Petelinšek

Bruselj predstavil smernice za oživljanje turizma

Evropska komisija je predstavila sveženj smernic v pomoč članicam EU pri postopnem odpravljanju omejitev potovanj in oživljanju turizma v pričakovanju poletne sezone. Rdeča nit je, da je treba pri ukrepanju upoštevati epidemiološki razvoj in načelo sorazmernosti, se tesno usklajevati in se izogniti vsakršni diskriminaciji, ki ni povezana z virusom. Namen teh smernic je, da dobijo ljudje priložnost za počitek, sprostitev in svež zrak. Takoj ko bodo zdravstvene razmere to dopuščale, ljudje morajo imeti priložnost, da se srečajo s prijatelji in družino v svoji državi ali čez mejo, pri čemer pa je treba zagotoviti ustrezno varnost, poudarjajo v komisiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta