Italijanski ministrici na sejo vlade sporočili, da je pozitivna, Logar zato v četrtek v Rimu virtualno

09.12.2020 10:32
... ker je šef italijanske diplomacije Di Maio v samoizolaciji. V petek bo slovenski zunanji minister v Vatikanu, tudi na prižigu luči na slovenskem božičnem drevesu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luigi Di Maio, Luciana Lamorgese in Alfonso Bonafede, skupna fotografija je iz februarja.
Reuters

Italijanski zunanji minister Luigi Di Maio je v samoizolaciji, potem ko je v ponedeljek na seji vlade sedel z notranjo ministrico Luciano Lamorgese, ko so ji sporočili, da je bila pozitivna na jutranjem testu na koronavirus. Ministrica je zato v karanteni, Di Maio pa je, tako kot tudi pravosodni minister Alfonso Bonafede, moral v samoizolacijo.

Načrtovani sestanek italijanskega in slovenskega zunanjega ministra v četrtek torej vseeno bo. Po napovedih bosta Di Maio in Anže Logar med drugim govorila o slovenski manjšini v Italiji, izključni gospodarski coni v Jadranu, aktualnih vprašanjih v EU in slovenskem predsedovanju Svetu EU.

V petek bo minister Logar na drugi strani Tibere, v Vatikanu in predvidene pogovore s tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami nadškofom Paulom Richardom Gallagherjem, sprejel ga bo državni tajnik Svetega sedeža kardinal Pietro Parolin. Udeležil se bo tudi avdience pri papežu Frančišku in bo govornik na slovesni osvetlitvi božičnega drevesa na Trgu svetega Petra v Vatikanu, ki ga je letos podarila Slovenija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta