Izrael evakuira prebivalce vzdolž meje z Libanonom

STA, A.L.
16.10.2023 08:46

Izrael je danes sporočil, da evakuira prebivalstvo na severu države vzdolž meje z Libanonom, potem ko je po medsebojnem obstreljevanju izraelska vojska v nedeljo zaprla območje za civiliste, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Libanonsko proiransko gibanje Hezbolah je v nedeljo sporočilo, da je iz južnega Libanona izstrelilo raketo na vojaške cilje v Izraelu.
EPA

Ministrstvo za obrambo in izraelska vojska sta v skupni izjavi naznanila izvajanje načrta za evakuacijo prebivalcev severnega Izraela, ki živijo na območju dveh kilometrov od meje z Libanonom, v nastanitvene objekte, ki jih financira država.

Libanonsko proiransko gibanje Hezbolah je v nedeljo sporočilo, da je iz južnega Libanona izstrelilo raketo na vojaške cilje v Izraelu. Pri tem je na severu Izraela umrl izraelski civilist, še trije so bili ranjeni. Po poročanju britanskega BBC gre za prvo izraelsko civilno žrtev v obstreljevanju na izraelsko-libanonski meji v zadnjem tednu.

Izraelska vojska je v odgovor napadla cilje v Libanonu ter sporočila, da je za civiliste zaprla območje ob meji.

V stopnjevanju sovražnosti na izraelsko-libanonski meji je v zadnjem tednu umrlo najmanj 16 ljudi na obeh straneh meje. Med žrtvami je bil tudi novinar tiskovne agencije Reuters, ki je bil ubit, ko se je znašel ujet v čezmejnem obstreljevanju na jugu Libanona ob meji z Izraelom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta