Ker je nastopal proti covidskim cepivom, zamenjan dekan medicinske fakultete v Pulju

29.06.2021 18:36
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Krešimir Pavelić
Igor Napast

Tudi slovenskim strokovnim krogom, najbolj verjetno tistim na vsakoletnih srečanjih Medicina, pravo in družba v Mariboru, kjer je reden gost, znan dr. Krešimir Pavelić ni več dekan medicinske fakultete v Pulju. "Lahko potrdim, da Pavelić ni več dekan," je za Slobodno Dalmacijo povedal rektor dr. Alfio Barbieri.

Zamenjava je sledila Pavelićevemu govoru na okrogli mizi Koronavirus - čas je za resnico. Biomedicinski strokovnjak Pavelić trdi, da se na svetovni ravni prikriva resnica o cepivih in zapletih po cepljenju proti covidu-19, navajal naj bi bil tudi lažne napihnjene številke o mrtvih po cepljenju. Po Pavelićevem mnenju je treba vsa cepiva proti covidu-19 celo umakniti.

"Cepljeni, po do zdaj znanem, nosijo in širijo nove mutacije koronavirusa, o čemer še ne bom govoril, ker še nimam dovolj znanstvenih informacij," je tudi rekel na okrogli mizi. Na veselje proticepilcev, pišejo hrvaški mediji in ga predstavljajo kot prenašalca teorij zarote.

Oglasil se je tudi minister za znanost in izobraževanje Hrvaške Radovan Fuchs. Po njegovem je Pavelić neprevidno javno govoril to, kar je kvečjemu tema za znanstveno razpravo in ne za javno predavanje, to pa da ni na nivoju resnega znanstvenika, kakršen je.

Znano je: na Hrvaškem je odprt spor o statusu študija medicine v Pulju, ker naj ne bi bil preživel vseh akreditacijskih postopkov, tako da za zdaj tam študirajo samo zdravstveno nego in fizikalno terapijo, zato kritiki pravijo, da je trditi, da je to (že) medicinska fakulteta, pretirano, fakulteta pa da je fantomska.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta