Lukašenko obtožil Ukrajino izstreljevanja raket na Belorusijo

STA, Gr.G.
02.07.2022 19:54

Do današnjih obtožb s strani Lukašenka prihaja po tem, ko so se v zadnjem času začela pojavljati ugibanja, da se Minsk vse bolj vpleta v konflikt med Kijevom in Moskvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko
Reuters

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je danes sporočil, da je beloruska vojska sestrelila rakete, ki so bile po njegovih besedah izstreljene iz Ukrajine nad Belorusijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Provocirajo nas. Povedati vam moram, da je pred približno tremi dnevi Ukrajina poskušala napasti vojaške cilje v Belorusiji. Hvala bogu so naši protiletalski sistemi Pantsir prestregli vse rakete, ki so jih izstrelile ukrajinske sile," je Lukašenko dejal po poročanju državne tiskovne agencije Belta.

Do današnjih obtožb s strani Lukašenka prihaja po tem, ko so se v zadnjem času začela pojavljati ugibanja, da se Minsk vse bolj vpleta v konflikt med Kijevom in Moskvo, še navaja AFP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta