Nepojasnjena smrt: Umrl je visoki ruski politik, ki naj bi se s svojo izjavo zameril Putinu

M.R.
22.05.2023 15:46

Namestnik ruskega ministra Pjotr Kučerenko je pred kratkim prijatelju svetoval, naj pobegne iz države in reši družino. Sam tega ni mogel storiti, ker nikjer v svetu ne bi bil dobrodošel. Zdaj je umrl v nepojasnjenih okoliščinah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladimir Putin
EPA

Domnevni kritik ruske invazije na Ukrajino je umrl star 46 let. Na letu s Kube proti Moskvi je namestniku ministra za znanost in visoko šolstvo Pjotru Kučerenku nenadoma postalo slabo.  Letalo je moralo zaradi tega nepričakovano pristati v južnem delu Rusije, je včeraj potrdilo ministrstvo za znanost in visoko šolstvo. 

Na letalo so takoj po pristanku prihiteli zdravniki in ga oživljali, a brez uspeha. Njegova družina je izjavila, da naj bi bila smrt povezana z njegovimi srčnimi težavami. 24. maja naj bi opravili obdukcijo. 

Neodvisni novinar Roman Super je po objavi novice o ministrovi smrti zapisal, da mu je njegov prijatelj nedolgo pred tragičnim dogodkom zasebno povedal o svoji nezmožnosti pobega iz Rusije, zaradi fašistične invazije na Ukrajino, poroča Daily Mail. 

Super je dejal, da mu je minister povedal, naj reši svojo družino. "Čez eno leto Rusije ne boš več prepoznal. Pojdi in naredi pravo stvar," mu je dejal. 

Novinar ga je vprašal, ali tudi sam namerava zapustiti Rusijo, a naj bi Kučerenko odgovoril, da te možnosti žal sam nima. "Jemljejo nam potne liste. In tudi na svetu ni kraja, kjer bi bil namestnik ruskega ministra po tej fašistični invaziji dobrodošel," naj bi mu odgovoril. 

Življenje v Rusiji je zanj postalo precej turobno. "Istočasno pijem tablete za pomirjanje in antidepresive. Cele pesti, a ne pomagajo prav veliko," naj bi še dodal. 

Vzroka smrti Kučerenka za zdaj še niso javno potrdili.

Kučerenko je bil sicer poročen s pevko Diano Gurckajo, ki je žela slavo v državah nekdanje Sovjetske zveze. Gruzijo je zastopala na Evroviziji leta 2008, ki jo je takrat gostila Srbija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta