Novinarja Radia Študent aretirali v Iraku

DR
24.04.2022 17:55

Ambasada v Ankari vzpostavlja kontakt z iraškimi oblastmi. Društvo novinarjev Slovenije, katerega član je novinar Radia Študent Matej Kavčič, je obvestilo tudi mednarodne novinarske organizacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Studio Radia Študent 
Tit Kosir

Iz Radia Študent so danes Društvo novinarjev Slovenija (DNS) obvestili, da je bil njihov novinar Matej Kavčič aretiran v Iraku, najverjetneje v Bagdadu. Na novico o priprtju sodelavca so sicer naleteli v iraških medijih in o tem obvestili tudi slovensko veleposlaništvo v Ankari, ki je pristojno za zadeve v Iraku. Z novinarjem so nazadnje bili v stiku pred dvema dnevoma, nato pa ni bil več dosegljiv.

Kavčič je januarja odpotoval v Irak kot samostojni novinar, pripravljal je reportažo o tam živečih Jezidih. Je član DNS in ima mednarodno izkaznico, torej tudi vsa potrebna dokazila o tem, da nesporno ima novinarski status, ki naj bi mu ga oporekali. Po razpoložljivih informacijah je novinarja aretirala iraška vladna vojska. Ambasada v Ankari vzpostavlja kontakt z iraškimi oblastmi.

Društvo novinarjev je obvestilo tudi mednarodne novinarske organizacije (EFJ, IFJ, CPJ, RSF), da bi tudi tako pripomogli k rešitvi položaja novinarja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta