Ops! Sanader na sodišču trdil, da se je še pred politiko vozil z mercedesom. Pa so ga slikali na zagrebškem tramvaju ...

D.Ži
13.02.2020 12:46

Nekdanji hrvaški premier je na sodišču ure in ure pojasnjeval izvor svojega velikega premoženja. Pa se je oglasil Dario Juričan in še dodatno zagrenil življenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Aktivist in režiser Dario Juričan, povsem predan razkrinkavanju poslov zagrebškega župana Milana Bandića in z njim povezanih državnih funkcionarjev, si je danes vzel nekaj časa in se lotil nekaterih izjav, ki jih je včeraj na sodišču natresel Ivo Sanader. Nekdanji hrvaški premier je na zaslišanju ure in ure pojasnjeval, od kod mu tako veliko bogastvo, ki ga je pripeljalo na sodišče. Med drugim je dejal, da je bil bogat še preden je postal politično aktiven, da je od posla z avstrijskim podjetjem Mayer Press zaslužil 600 tisoč evrov, ter da je imel toliko denarja, da je v tistem času vozil mercedes.
{facebookpost}https://www.facebook.com/milanbandicgradonacelniksvemira/posts/196978511706363{/facebookpost}
Juričan je po zaslišanju to Sanadarjevo trditev postavil pod velik vprašaj, saj je na splet poslal staro črno-belo fotografijo, ki jo je očitno naredil Pero Kvesić, pišejo hrvaški mediji. Na fotografiji vidimo opazno mlajšega Iva Sanaderja med vožnjo z zagrebškim tramvajem. V svojem slogu ji je dodal še pripis. "Šjor Ivo sanader, naj mi bo oproščeno, ker nimam časa za ljubezensko pismo, saj ima mojo popolno ljubezen samo en zagrebški genij, a to priložnost bom izkoristil, da se vam malo javim," piše Juričan na Facebooku in Sanaderja spominja na besede o svojem imetju. "Evo, prilagam fotografijo, ki potrjuje vaše navedbe: v najboljši obleki in s fino torbico se iz Vjesnika vračate domov z mercedesom, saj ste se pravkar dogovorili za donosno prodajo erotičnih fotografij podjetja Meyer Press," porogljivo piše Juričan. Svojo poslanico Sanaderju Juričan sklene z najlepšimi željami. "Želim vam pravično sojenje. Prepričan sem, da ste nedolžni. Upam, da bo gospa Kolinda Grabar Kitarović našla dovolj časa, ki ga zdaj sicer ima malce več, in prišla tudi do vas, ko bo nosila kekse."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta