Parkiranje v središču Trsta bo še večji izziv, "zmanjkalo" 485 parkirnih mest

Primorske novice
15.08.2024 07:00

Iskanje prostega parkirnega mesta v središču Trsta je od včeraj še večji izziv. Na voljo namreč ni več 485 parkirnih mest na četrtem pomolu, ki jih je upravljala družba Trieste Terminal Passeggeri (Ttp).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred pohajkovanjem po središču Trstu bo treba verjetno nekaj časa več porabiti za iskanje prostega parkirnega mesta. 
Jaka Jeraša

Občina Trst je s to družbo predčasno prekinila koncesijo za upravljanje, ker se bo območje v kratkem spremenilo v gradbišče za ureditev linearnega parka, ki bo vodil skozi Staro pristanišče, poroča Primorski dnevnik.

V ponedeljek do osme ure zjutraj bi parkirišče morala zapustiti vsa vozila, a po pričakovanjih se to ni zgodilo. Na četrtem pomolu je bilo parkiranih še približno 60 vozil, a od italijanskih vozil sta bila samo dve. Vsi ostali avtomobili so imeli tuje tablice. Prevladovale so nemške in avstrijske, sem pa tja se je našel avtomobil s poljsko registrsko tablico. Kot so povedali zaposleni na parkirišču, bodo v naslednjih dneh še tolerantni in ne bodo ukrepali, saj verjamejo, da turisti, ki so avtomobile parkirali na četrtem pomolu, niso bili seznanjeni z zaprtjem parkirišča, še dodaja Primorski dnevnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta