Po umiku izraelske vojske v soseski v Gazi našli 60 trupel

STA, A.L.
11.07.2024 18:27

Iz mesta, za katerega je izraelska vojska izdala ukaz za evakuacijo okrog 300.000 prebivalcev, poročajo tudi o streljanju civilistov med begom in množičnem uničenju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Agencija za civilno obrambo v Gazi, ki jo vodi palestinsko islamistično gibanje Hamas, je danes sporočila, da so v soseski Šedžaija v mestu Gaza, ki je bila opustošena med dvotedensko izraelsko ofenzivo, samo v nekaj urah po umiku izraelske vojske doslej našli okoli 60 trupel.

Tiskovni predstavnik agencije Mahmud Basal je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal, da so ekipe civilne obrambe omenjena trupla našle skupaj z lokalnimi prebivalci.

Po njegovih besedah po izraelski ofenzivi v soseski 85 odstotkov poslopij ni več primernih za bivanje, tako da je po njegovih ocenah brez strehe nad glavo ostalo okoli 120.000 ljudi. Stanovalci so se vrnili v uničeno mesto duhov, je pristavil.

Izraelska vojska, ki danes nadaljuje operacije v mestu Gaza, je v sredo zvečer sporočila, da je po hudih spopadih "zaključila operacije" proti Hamasu v omenjeni soseski na vzhodu mesta, ki jih je začela 27. junija. Pri tem naj bi uničila osem Hamasovih predorov, likvidirala več deset palestinskih borcev in uničila več vojaških objektov.

Iz mesta, za katerega je izraelska vojska izdala ukaz za evakuacijo okrog 300.000 prebivalcev, sicer poročajo tudi o streljanju civilistov med begom in množičnem uničenju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta