(PREGLED) V skoraj 20 državah po Evropi so že potrjeni primeri koronavirusa, v Italiji že 17 mrtvih

M.R.
27.02.2020 20:24

V Evropi je novi koronavirus dosegel že veliko držav. Spodaj objavljamo pregled po posameznih državah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Evropi ima največ potrjenih primerov koronavirusa Italija.
EPA

Najbolj je prizadeta nam sosednja Italija. Italijanski zdravniki so zabeležili že 17 smrti zaradi virusa Covid-19 in več kot 650 okužb. Najbolj prizadet je severni del države. 
V Nemčiji je bilo okuženih 28 ljudi, od tega so 10 novih okužb potrdili v torek. 14 izmed okuženih je zaposlenih v proizvodnem podjetju na Bavarskem. Okužil jih je kolega, ki se  vrnil s Kitajske. Na domovih v karanteni je v Nemčiji na stotine ljudi. 
Francija je do zdaj registrirala 18 okužb in dve smrti. Svoje državljane je pozvala, naj začasno odložijo potovanje na sever Italije. Študente, ki prihajajo iz Kitajske, Singapurja, Južne Koreje in italijanskih Lombardije in Benečije pozivajo, naj dva tedna po vrnitvi ostanejo doma. 
Španija je zabeležila 17 primerov, od tega 15 v ponedeljek. Dvanajst jih je prišlo iz Italije, med temi primeri so štirje italijanski državljani, ki so bili na Kanarski otokih. Hotel, v katerem so bivali, je v karanteni. 
Velika Britanija ima trenutno 15 primerov, vključno z dvema, ki so jih potrdili danes. En pacient se je vrnil iz Italija, drugi s Kanarskih otokov. Vlada je popotnike, ki se vračajo iz Italije, Kitajske, Južne Koreje ali Irana prosila, naj se izolirajo in o vrnitvi obvestijo oblasti. 
Švica ima zabeležene štiri primere okužb. Med njimi je tudi 70-letni moški, ki je prišel iz Milana. 
V Rusiji so obravnavali primera dveh okuženih kitajskih državljanov, hkrati pa so v karanteni izolirali še osem potnikov s križarke Diamond Princess. Trije med njimi so prav tako potrjeno okuženi. 
V Avstriji je bil potrjen primer 72-letnika z Dunaja, poleg njega pa je bil potrjeno okužen še 24-letni par iz Italije. 
Na Hrvaškem imajo potrjene tri primere. Med njimi je tudi mladi moški, ki se je vrnil iz Italije. Njegov brat je prav tako okužen. 
Grčija je prav tako potrdila tri primere okužb. Vsi trije okuženi so se pred kratkim vrnili s Severa Italije. V Atenah so prvi primer naznanili v sredo. Okužena je bila 38-letna ženska. Še dva primera so potrdili danes. Eden je 10 letni otrok. Vsi trije primeri pa so grški državljani. 
Finska ima dva primera, ki ju je potrdila včeraj. Eden je kitajski turist, drugi pa je finski državljan, ki je obiskal severno Italijo. 
Švedska ima dva primera do zdaj. Enega so zabeležili že konec januarja. Šlo je za žensko, ki je bivala v Wuhanu na Kitajskem, v žarišču izbruha virusa. V sredo so potrdili še drugo okužbo. Šlo je za moškega, ki se je vrnil iz severa Italije. 
Po en primer imajo še Romunija, Norveška, Belgija, Danska, Gruzija in Severna Makedonija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta