Plenković odgovarja Šarcu: Je to zadnji tvit njegove odhajajoče vlade, spominjam se trdega schengenskega režima ...

M.R.
27.02.2020 17:31

Na današnjo izjavo premeirja v odhodu Marjan Šarca, ki je dejal, da so hrvaški preventivni ukrepi zaradi novega koronavirusa prekomerni, se je odzvala hrvaška stran.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjan Šarec in Andrej Plenković
Reuters

Po današnji seji vlade je Marjan Šarec dejal, da Hrvaška izvaja kontrolo na mejah, ki povzroča zastoje pri prehodu meja. "Danes je kolona skoraj do Brežic za vstop v Hrvaško. Taki ukrepi niso učinkoviti. Zastoji na meji pa povzročajo gospodarsko škodo," je naštel Šarec. Situacijo je treba spremljati skrajno resno, se zavedati, da je na mejah virus že prisoten, vendar ustvarjanje panike ne prispeva k reševanju situacije, je opozoril Šarec. Ob tem je dodal, da na to kažejo že izkušnje iz sosednje Italije, kjer sicer zelo ostri ukrepi niso preprečili širjenja bolezni. 
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1232985343143677953{/twitter}
Odgovoril mu je Andrej Plenković, ki je dejal: "Tega osebno ne jemljem preveč dramatično, ne vem ali je to zadnji tvit odhajajoče Šarčeve vlade. Spominjam se trdega schengenskega režima, to so takrat opravičevali kot redne schengenske kontrole. Tokrat dejansko imamo razlog za povečanje budnosti na meji. Kar počnemo je dobro za nas in slovenijo. Sprejeli smo ukrepe, za katere menimo, da so v tem trenutku potrebni in jih mirno, trezno ter brez panike izvajamo, za zaščito javnega zdravstva in zdravstvene varnosti naših državljanov." 
Na Hrvaškem so doslej opravili 144 testiranj zaradi suma na novi koronavirus. Trije so bili pozitivni. Zdravstveni minister Vili Beroš meni, da se število pozitivnih ne bo bistveno povečalo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta