Pri Krku našli očeta in sina, ki sta šla veslat. Takšno je njuno stanje ...

STA
10.07.2022 15:45

Pri iskalni akciji je sodelovalo tudi letalo, na kopnem pa so ju iskali gorski reševalci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pri otoku Krku so od sobote zvečer iskali očeta in njegovega mladoletnega sina, oba sta državljana Nemčije, ki sta se kljub burji odpravila veslat v Velebitski kanal, poročajo hrvaški mediji. Našli so ju danes popoldne na Krku, živa in zdrava.

Po poročanju portala index.hr so zaposleni v izposojevalnici ugotovili, da se državljana Nemčije z izposojenim supom, ki sta se okoli 17. ure iz Klenovice odpravila v smeri otoka Krka, zvečer nista vrnila, zato so aktivirali reševalce.

Pri iskalni akciji je sodelovalo tudi letalo, na kopnem pa so ju iskali gorski reševalci. Preden so ju našli, so našli sup in eno veslo.

Pri Krku so pred dvema dnevoma že rešili turista, Poljakinjo in Brazilca, ki sta se s kajakom iz Selc odpravila proti Novemu Vinodolskemu, medtem pa ju je zajelo slabo vreme, tako da se nista uspela vrniti ali poklicati na pomoč. Bila sta nepoškodovana, a izčrpana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta