Rusija prepovedala vstop 92 ameriškim državljanom, tudi novinarjem

STA, A.L.
28.08.2024 22:38

Rusija je danes sporočila, da je vstop v državo prepovedala še 92 ameriškim državljanom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na seznamu je med drugim odgovorna urednica Wall Street Journala Emma Tucker.
Profimedia

Med njimi so glede na seznam tudi novinarji ameriških časnikov Wall Street Journal, New York Times in Washington Post. V Moskvi trdijo, da gre za odziv na ameriške sankcije proti Rusiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"V odgovor na rusofobno usmeritev administracije Joeja Bidna (...) je vstop v Rusko federacijo trajno prepovedan za 92 ameriških državljanov," je sporočilo rusko zunanje ministrstvo.

Na seznamu, ki ga je objavilo, sta med drugim odgovorna urednica Wall Street Journala Emma Tucker in njen namestnik Charles Forelle. Prepoved velja tudi za več uradnikov ameriškega finančnega ministrstva ter vojaških poveljnikov ameriških vesoljskih sil, poroča AFP, ki dodaja, da ni bilo mogoče nemudoma preveriti, če imajo vsi navedeni na seznamu dejansko ameriško državljanstvo.

Moskva je ukrep naznanila manj kot teden dni po tem, ko je Washington uvedel obsežne nove sankcije proti skoraj 400 posameznikom in podjetjem, povezanim z rusko agresijo v Ukrajini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta