Ruske sile zavzele še eno vas blizu Pokrovska, z droni napadle Kijev

STA, A.L.
09.09.2024 15:12

Kijev je bil minulo noč že petič ta mesec tarča napadov ruskih dronov. Vojaške oblasti ukrajinske prestolnice so sporočile, da so jih vse sestrelili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V več drugih mestih po državi so ruske sile danes obstreljevale energetske objekte, medtem ko so med napredovanjem proti strateško pomembnemu mestu Pokrovsk na vzhodu države zavzele še eno vas.

Rusko obrambno ministrstvo je danes sporočilo, da so ruske sile zavzele vas Memrik, ki je od Pokrovska oddaljena 20 kilometrov. V vasi je pred rusko invazijo na Ukrajino leta 2022 živelo 400 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusija je v zadnjih mesecih poročala o zavzetju več mest in vasi blizu Pokrovska, pomembnega logističnega središča v Donbasu na vzhodu Ukrajine, ki je ključno za oskrbo ukrajinskih enot in mest na vzhodni fronti. Zaradi napredovanja ruskih sil je v mestu ostala še okoli polovica od 60.000 prebivalcev, potem ko so jih evakuirali ali pa so sami odšli.

Ruske sile so danes drugod po Ukrajini nadaljevale z raketnimi napadi in napadi z droni, ki so jih po podatkih ukrajinskih zračnih sil izstreljevale iz obmejne ruske regije Kursk in zasedene ukrajinske regije Doneck. Po ukrajinskih podatkih je bilo v zadnjih 24 urah v napadih ubitih najmanj osem ljudi, ranjenih pa več kot 30, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ukrajinsko ministrstvo za energijo je danes sporočilo, da so v zadnjih 24 urah ruske sile izvedle silovite napade na energetske objekte v regijah Dnipropetrovsk, Doneck, Zaporožje, Sumi, Harkov in Herson. V regiji Doneck so bile zaradi napadov od oskrbe z električno energijo odrezane transformatorske postaje in rudnik, v katerem je bilo v času napada 70 rudarjev. Vse so nato prepeljali na površje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta