Švicarski parlament želi priznati polže kot domače živali

STA
14.09.2023 10:34

S tem bi vzreja polžev, ki je po mnenju predlagateljev ekološka trajnostna dejavnost, postala del kmetijstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V Švici razmišljajo o tem, da bi polže priznali kot domače živali. To pobudo je pred dnevi z veliko večino glasov že podprl spodnji dom švicarskega parlamenta, sedaj pa je na potezi še zgornji dom.

Spodnji doma parlamenta je predlog o priznanju polžev kot koristnih domačih živali v torek podprl s 146 glasovi proti 31. Svoje mnenje mora sedaj podati še zgornji dom, ki predstavlja švicarske kantone, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

To je potrebno, da bo vzreja polžev postala kmetijska panoga in bo na kmetijskih območjih dovoljena gradnja infrastrukture za vzrejo polžev, je utemeljil predlagatelj, poslanec socialnih demokratov Bruno Storni. Prepričan je, da je vzreja polžev čista in ekološko trajnostna panoga kmetijstva, ki doživlja vzpon po vsem svetu.

V sosednji Italiji se je denimo vzreja polžev v petih letih potrojila, prodaja pa povečala za 350 milijonov evrov, poročajo švicarski mediji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta