Ujet italijanski zdravnik: Hotel je, da ga cepijo v umetno roko

S. M.
03.12.2021 14:47

Italijanski zdravnik s silikonsko roko je v četrtek hotel pretentati medicinsko sestro, da bi dobil potrdilo o cepljenju. Sedaj je v preiskavi zaradi prevare, poročata italijanska La Repubblica in angleški The Guardian.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Fotografija je simbolična.

Andrej Petelinšek

Po navedbah La Repubblice je bil 50-letni zdravnik suspendiran, ker je zavračal cepivo proti covidu-19. Nato se je odločil, da se bo izognil vbodu in kljub temu dobil za javno življenje nujno potrdilo o cepljenju. Nadel si je umetno roko narejeno iz silikona.

Bizarna novica prihaja iz Bielle, mesta blizu Torina na severu dežele Piemont v Italiji. Razlog zanjo pa je najverjetneje zaostritev ukrepov proti koronavirusu za necepljene. Od prejšnjega tedna so tam necepljenim prepovedane številne družbene, kulturne in športne dejavnosti.

Umetna roka brez žil

Potem ko je prevarant izpolnil potrebne formalnosti, je včeraj sedel na stol, dvignil rokav in se pripravil na vbod igle. Kot so poročali pri The Guardianu medicinska sestra sprva ni opazila ničesar nenavadnega, saj je silikonski vložek zgledal precej podobno koži. Ko je roko videla pobližje in se je dotaknila, pa ga je prosila, naj odkrije še preostali del rame. 

"Najprej sem mislila, da sem storila napako in da je bil pred menoj pacient z ročno protezo, saj ni bilo videti žil. Umetna roka je bila dobro narejena, vendar ni imela enake barve," je dejala Filippa Bua, medicinska sestra, ki je odkrila storilca. 

"Hitrost in spretnost zdravstvene delavke sta pokvarili načrte te osebe, ki se bo zdaj morala zagovarjati pred sodniki," je dejal predsednik Piemonta Alberto Cirio v skupni izjavi z regionalnim zdravstvenim svetnikom Luigijem Icardijem"Epidemija je terjala ogromno žrtvovanje celotne skupnosti. To je nesprejemljivo," sta bila zgrožena.

To morda ni osamljen primer

Pri La Repubblici predvidevajo, da ne gre za edinstven primer. Kot navajajo, je bilo na družbenem omrežju Twitter pred dnevi objavljen zapis, katerega avtor je domnevno iz Bielle. Iz objave je razvidna silikonska moška obleka z lažnimi rokami in vratom, ki naj bi segala do polovice prsnega koša. V spletni trgovini Amazon jo je menda mogoče kupiti za dobrih 480 evrov. Ob objavi je bilo sporočilo: "Bodo opazili, če grem s tem? Mogoče lahko pod silikonom oblečem še nekaj majic, da igla ne bo dosegla moje rame."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta