Ukrajinske sile naj bi v nočni operaciji na Krimu izobesile zastavo

STA, A.L.
24.08.2023 14:11

Ukrajinske sile so ponoči izvedle posebno operacijo na zasedenem polotoku Krim, so sporočili iz obrambnega ministrstva v Kijevu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Pripadniki vojne obveščevalne službe naj bi se med desantom na zahodu Krima spopadli z ruskimi vojaki, sodeč po posnetku pa so na ozemlju, ki si ga je Rusija enostransko priključila, izobesili tudi ukrajinsko zastavo.

Javnost je z uspehom seznanil osrednji obveščevalni direktorat ukrajinskega obrambnega ministrstva, katerega pripadniki so operacijo izvedli v sodelovanju z ukrajinsko mornarico, na svoji spletni strani navaja ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

Kot je direktorat sporočil prek Telegrama, so se ukrajinske enote izkrcale na obalo v bližini krajev Olenivka in Majak na rtu polotoka Tarhankut na skrajnem zahodu Krima.

V spopadih, ki so sledili, naj bi ruska stran utrpela škodo, medtem ko so ukrajinske sile izpolnile vse cilje operacije brez žrtev.

Ruski uradni viri o dogajanju na zahodu polotoka ne poročajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta