Umrla je Ivana Trump, prva žena nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa

M.R.
14.07.2022 22:11

Umrla je Ivana Trump, prva žena bivšega ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivana Trump
Reuters

V 74. letu starosti je umrla Čehinja Ivana Trump, ki se je z Donaldom Trumpom poročila leta 1977, ločila pa sta se 15 let pozneje. V njunem zakonu so se rodili trije otroci - Donald mlajši, Ivanka in Eric Trump.

Novico je na družbenih omrežjih objavil Donald Trump. "Bila je čudovita, lepa in izjemna ženska, ki je živela lepo in navdihujoče življenje," je zapisal in dodal, da je umrla v svojem domu v New Yorku. "Počivaj v miru Ivana," je končal svoj zapis.

Par je bil v New Yorku precej na očeh javnosti v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja, prav tako je v medjih odmevala ločitev. Za tem je Ivana Trump odprla svoje podjetje, ki se je ukvarjalo z lepotnimi izdelki, oblačili in nakitom.

Donald in Ivana Trump v poznih 80. letih prejšnjega stoletja. Poročena sta bila do leta 1992.
Profimedia

V svoji knjigi spominov "Vzgoja Trumpa" (angl. "Raising Trump"), ki je bila izdana leta 2017, je pisala o vzgoji treh otrok. Poleg tega je v knjigi zapisala, da se je odnos med njo in Donaldom Trumpom po ločitvi precej izboljšal. Še naprej sta se pogovarjala enkrat tedensko.

V skupni izjavi je družina Trump zapisala, da je bila Ivana Trump "poslovna moč, svetovna športnica, sijoča lepota in skrbna mati ter prijateljica".

Donald Trump je bil njen drugi mož. Najprej je bila poročena z avstrijskim učiteljem smučanja Alfredom Winklmayerjem. Z njim naj bi se poročila, da je lahko dobila avstrijsko državljanstvo. V češkem mestu Zlin se je rodila leta 1949 kot Ivana Zelničkova. Njena mama Maria, ki se je rodila leta 1926, je še vedno živa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta