V BiH danes dan žalovanja zaradi smrti osmih mladih, ki so se zadušili s plinom

STA
02.01.2021 16:40
Osmerica mladih, štirje fantje in štiri dekleta, stari 19 let, je umrla v noči na petek v eni od vikend hišic v naravnem parku Blidinje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

V Bosni in Hercegovini je danes dan žalovanja zaradi smrti osmih mladih, ki so v novoletni noči izgubili življenje nedaleč od kraja Posušje na jugozahodu države, domnevno zaradi zadušitve s plinom. V Posušju je razglašeno celo tridnevno žalovanje, medtem ko je sama Federacija BiH dan žalovanja razglasila za ponedeljek.

O dnevu žalovanja je danes na izredni telefonski seji odločil svet ministrov BiH. Zastave so po vsej državi spuščene na pol droga, odpovedani so vsi javni dogodki, radijske in televizijske postaje pa oddajajo dnevu žalovanja primeren program.

V Posušju so tudi danes prižigali sveče za preminule. Že v nedeljo bodo pokopali dva izmed njih, preostale pa v ponedeljek. Takrat bo v Posušju potekala tudi spominska slovesnost.

Osmerica mladih, štirje fantje in štiri dekleta, stari 19 let, je umrla v noči na petek v eni od vikend hišic v naravnem parku Blidinje v zahodni Hercegovini blizu meje s Hrvaško. Glede na prve ugotovitve naj bi bil za njihovo smrt kriv ogljikov oksid iz agregata, ki je hišico napajal z električno energijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta