V Braziliji v enem dnevu za covidom-19 umrlo 1641 ljudi, toliko kot še nikoli

STA, VČ
03.03.2021 08:51
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Laboratorij v Brasilii, tu naj bi proizvajali rusko cepivo proti koronavirusu.
Reuters

V Braziliji je v zadnjih 24 urah zaradi covida-19 umrlo 1641 ljudi, kar je največ doslej. Pred tem so o najvišjem številu smrtnih žrtev poročali 29. julija lani, ko je umrlo 1595 ljudi. Skupno je v državi z 212 milijoni prebivalcev umrlo že 257.361 covidnih bolnikov, kar Brazilijo uvršča na drugo mesto, za ZDA.

V torek so iz Brazilije, kjer se epidemiološke razmere poslabšujejo, poročali tudi o skoraj 60.000 novih okužbah s koronavirusom, s čimer se je skupno število okužb povzpelo na več kot 10,6 milijona.

Omejitvene ukrepe v državi v veliki meri določajo posamezna mesta in zvezne države, medtem ko predsednik Jair Bolsonaro ukrepom za zamejevanje širjenja okužb, vključno z nošenjem zaščitnih mask, ni naklonjen.

Več mest in zveznih držav je minuli teden uvedlo nov krog omejitev, da bi se izognili zlomu svojih že sedaj izjemno obremenjenih bolnišnic.

V državi so sredi januarja začeli cepljenje proti covidu-19, a je tempo trenutno prepočasen, da bi do konca leta izpolnili vladno obljubo cepljenja vseh prebivalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta