Kljub prepovedi je Matjaž Voršič operiral zunaj UKC, direktor bolnišnice in njegova žena minuli vikend tarča groženj

Andreja Kutin Lednik
02.03.2021 20:00
Primer Voršič se nadaljuje, izkazalo se je, da v času prepovedi delovanja zunaj institucije ni operiral le v Namibiji, temveč tudi pri zasebni Kirurgiji Bitenc. Bolnika, ki ga je operiral tam decembra, je nato naročil na pregled v UKC Maribor 23. februarja. Tega o možnem rizičnem stiku z zdravnikom nato ni nihče obvestil.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čakalne dobe za operacijo hernije so v UKC 81 dni, pri Kirurgiji Bitenc pa 22. 
Marko Vanovšek

Nevrokirurg Matjaž Voršič, ki je s potovanja v Namibiji prišel okužen z južnoafriško različico virusa, kot kažejo uradne izjave, epidemioloških navodil ni kršil, je pa prekršil več navodil in pravil svojega delodajalca UKC Maribor, kjer bodo zoper njega ukrepali, napoveduje direktor UKC Vojko Flis.

Zdravniki UKC Maribor, ki delajo tudi pri zasebnikih zunaj matične ustanove, imajo namreč od 18. oktobra prepoved dela pri zasebnikih. "Tak ukrep smo sprejeli zaradi pomanjkanja kadra v času epidemije, ko se je bolnišnica soočala s hudim kadrovskim primanjkljajem. In ta prepoved ni bila nikoli preklicana," je jasen Flis. A kot pripoveduje Voršičev pacient s Koroškega (ime hranimo v uredništvu), ga je kirurg operiral decembra v operacijskih dvoranah zasebne Kirurgije Bitenc na Golniku.

Dr. Matjaz Voršič danes ni želel dodatno pojasniti dogodkov. 
Marko Vanovšek
Vojko Flis: "Za nič od tega, kar je počel, ni imel dovoljenja in ustanova se s tem ne strinja, niti tega ne podpira, besen sem."
Andrej Petelinšek

Je pa, kot kaže, zadeva presegla meje treznega razuma, saj sta bila direktor bolnišnice in njegova žena minuli vikend tarča groženj, neznanci so celo poškodovali njegova avtomobil in motor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta