Nogometaš pod srečno zvezdo: Ne more verjeti, da je še drugič ušel smrti

STA, VČ
03.03.2021 08:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žalovanje za 71 žrtvami letalske nesreče, ki je pred petimi leti vzela skoraj celotno nogometno ekipo.  
EPA

Erwin Tumiri je rojen pod srečno zvezdo. Gre za enega od šestih nogometašev, ki je pred petimi leti preživel letalsko nesrečo svojega bolivijskega nogometnega kluba Chapecoense v Kolumbiji. V torek pa je še drugič ušel smrti, saj je preživel hudo avtobusno nesrečo, v kateri je življenje izgubilo kar 20 ljudi, poročajo bolivijski mediji.

"Zlezel sem iz avtobusa, sedel in si rekel: Spet, saj ne morem verjeti," je časnik Los Tiempos citiral nogometaša. Njegova sestra Lucia pa je za časnik El Deber potrdila, da ima Erwin le lažje poškodbe, ki so jih oskrbeli v bolnišnici.

Tumiri je zaradi vožnje na delo redno na poti z avtobusom med Santa Cruzom na jugovzhodu države in Cochabambo. Tokrat se je vožnja končala tragično, saj je avtobus zapeljal v 150 metrov globok prepad.

Prvo tragedijo je Tumiri preživel 28. novembra 2016, ko je bil s Chapecoensejem z letalom na poti v Medellin na finale južnoameriškega klubskega pokala in preživel letalsko nesrečo. Takrat je umrlo 71 potnikov, praktično vsi njegovi soigralci in člani vodstva kluba ter novinarji. Tisto tragedijo je preživela le šesterica. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta