V domnevnem terorističnem napadu v Švici ranjeni ženski, napadalka policiji poznana

STA, A.L.
25.11.2020 10:44
Mlada Švicarka je v torek popoldne v trgovini v švicarskem mestu Lugano ranila dve drugi ženski, eno od njiju huje. 28-letna napadalka je švicarski policiji znana iz preiskave v povezavi z džihadizmom, ki je potekala leta 2017. Napad obravnavajo kot teroristično dejanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Napadalka je po prvih ugotovitvah preiskave v večji trgovini v Luganu na jugu Švice najprej skušala z rokami zadaviti eno žensko. Po navedbah prič je šlo za prodajalko, ki je bila pri tem lažje poškodovana, poroča spletni portal Deutsche Welle. Nato je napadalka z nožem po vratu porezala še eno žensko, ki je bila huje poškodovana.

28-letnico, ki prihaja z območja Lugana, so obvladale druge stranke trgovine. Nato so jo aretirali policisti, je sporočila policija v kantonu Ticino, navaja AFP.

"Ta napad me ne preseneča"

Preiskavo je prevzela zvezna policija, ki je v torek na Twitterju sporočila, da preiskuje domnevni teroristični napad. "Švicarski policiji je poznana iz preiskave v zvezi z džihadističnim terorizmom iz leta 2017," so zapisali nekaj ur kasneje.

"Ta napad me ne preseneča," je v torek dejala direktorica zvezne policije Nicoletta della Valle. Poudarila je, da se tovrstni napadi dogajajo povsod po svetu.

Spomnila je na napad, v katerem je bil septembra ubit 29-letni Portugalec. Tudi ta napad obravnavajo kot terorističnega. Dva Švicarja, stara 18 in 24 let, pa so aretirali tudi v povezavi s terorističnim napadom na Dunaju v začetku meseca.

Avstrijski kancler je na Twitterju obsodil torkov napad v Luganu. Izrazil je sočutje z žrtvami in Švici zagotovil podporo.

Švica sicer doslej ni bila tarča obsežnejših terorističnih napadov kot na primer sosednja Francija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta