V Franciji nove omejitve za necepljene in neprebolele, premier podjetja pozval k delu od doma

Va, STA
27.12.2021 21:14
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pariz

EPA

Francoska vlada bo podjetjem naročila, naj za zaposlene uvedejo vsaj tri dni na teden dela od doma, kadarkoli in kjerkoli je to mogoče. Številne dejavnosti pa bodo poslej dostopne samo cepljenim proti covidu-19. To je poskus zajeziti že peti val okužb s koronavirusom, zdaj gre za posledice omikrona.

Nove zaostritve ukrepov sta v ponedeljek zvečer na tiskovni konferenci po izredni seji vlade predstavljala francoski premier Jean Castex in minister za zdravje Olivier Veran.

Francoski premier Jean Castex 

Reuters

Castex je napovedal, da bo covidno potrdilo za dostop do restavracij, kinematografov in več drugih prostorov na voljo samo polno cepljenim proti covidu-19 in da negativni test na okužbo za necepljene tega ne bo več omogočal. Prihodnje tri tedne bo v kavarnah in barih gostom dovoljeno le sedenje za mizo in torej tako imenovana sedeča postrežba.

Ni izključeno, da bo treba zaščitne maske, ki so že obvezne v večini zaprtih javnih prostorov, kmalu obvezno nositi tudi na prostem. Omejili bodo tudi dovoljeno število obiskovalcev v zaprtih prostorih in na prireditvah na prostem.

Že prej so odpovedali silvestrski ognjemet v Parizu, ne bo pa zadnji dan v letu v francoskem glavnem mestu policijske ure.

Francoski premier je sodržavljane znova pozval k cepljenju s poživitvenim odmerkom in pohvalil 78-odstotno stopnjo precepljenosti v državi, kar je po navedbah francoske vlade 90 odstotkov vseh, ki so upravičeni do cepljenja proti covidu-19, to pa so trenutno vsi, starejši od pet let.

V Franciji so v soboto potrdili več kot 100.000 novih primerov okužb, kar je največ od izbruha pandemije covida-19 pred skoraj dvema letoma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta