(VIDEO) Izraelski varnostnik arabskemu novinarju skočil v kader: "Gazo bomo spremenili v prah"

M.R.
16.10.2023 16:27

Včeraj se je prek družbenih omrežij razširil posnetek, ki je nastal med javljanjem arabskega novinarja iz Izraela. V kader je namreč skočil pripadnik izraelskih varnostnih sil in začel groziti novinarju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Grožnja arabskemu novinarju v Izraelu
Twitter/Al Araby

"Oboroženi izraelski policist v etru grozi dopisniku medija Al Arabi Ahmedu Darawshi," so na televiziji Al Arabi zapisali v tvitu. O tem je poročal tudi tednik Newsweek na svoji spleti strani, pri tem pa so novinarji tega medija zapisali, da ni bilo mogoče potrditi, ali gre zares za izraelskega policista. 

Iz posnetka je razvidno, da je Izraelec novinarja najprej prekinil in mu dejal, da naj poroča o dobrih stvareh. Kmalu za tem je Darawsha pred kamerami izjavil: "Izraelska policija spremlja, kaj poročamo, policist je prišel do mene in vreščal ter mi grozil." Hkrati Izraelec še enkrat prekine njegovo javljanje in pove: "Nagnusno! Gazo bomo spremenili v prah! Prah!"

Incident med novinarjem in pripadnikom izraelskega varnostnega osebja se je zgodil po tem, ko je v petek med tuje novinarje na jugu Libanona priletela granata, pri čemer je umrl snemalec agencije Reuters, poškodovanih pa je bilo šest drugih novinarjev. V odgovoru na smrt snemalca je stalni predstavnik Izraela pri Združenih narodih Gilad Erdan v petek dejal: "Očitno je, da nikoli ne želimo napadati ali ubijati novinarjev, ki opravljajo svoje delo. A vedite, da smo v vojnem stanju, pri tem se lahko zgodijo različne stvari."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta