(VIDEO) Kosovski minister po incidentu: To je vodja srbskih teroristov

M.R.
26.09.2023 15:53

Na spletu je predstavnik kosovskih oblasti objavil posnetek srbskih napadalcev na kosovske policiste. Med drugim meni, da je z napadi povezan tudi Vučić.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posnetek napadalcev je objavil kosovski minister za notranje zadeve.
Facebook/Xhelal Svecla

Kosovoski minister za notranje zadeve Xhelal Svecla je na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook objavil posnetek samostana, v katerem so se skrivali napadalci, ki so v noči na nedeljo napadli kosovske policiste, pri čemer so enega ubili, dva pa ranili. 

Svecla trdi, da je na posnetku mogoče opaziti Milana Radoičića, podpredsednika Srpske liste, ki se nahaja na črni listi ZDA in Velike Britanije. 

"Ta na posnetkih spodaj je Milan Radoičić, podpredsednik Srpske liste, prav tako s črnega seznama ZDA in Združenega kraljestva. Glavni zločinec Radoičić je bil vodja te teroristične skupine in napada, v katerem je bil ubit policist Afrim Bunjaku. To je še en dokaz njegovih terorističnih aktivnosti proti Republiki Kosovo. Podpredsednik Srpske liste je vodja terorističnega napada in skupine teroristov," je zapisal minister. 

Napadalci so v nedeljo po napadu na patruljo vdrli v samostan pravoslavne cerkve, ki ga je nato obkolila kosovska policija. Po več urah streljanja so bili štirje napadalci ubiti, nekaj so jih prijeli, ostali pa so uspeli pobegniti, najverjetneje v Srbijo. Kosovski organi pregona naj bi v samostanu našli dokumente tudi omenjenega Radoičića. 

Kosovski mediji so sicer objavili identiteto treh napadalcev. Zapisali so, da so v napadu sodelovali Igor Milenković, Bojan Mijailović in Stefan Nedeljković, vsi trije so doma iz kraja Zvečani na severu Kosova in so bili v spopadih s kosovskimi silami ubiti. Identiteta četrtega ubitega napadalca ni znana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta